.
Opetuksia
 
Perhe - Seurakunta - Yhteisö
 
 
Kihlauksesta avioliittoon
 
Kirjoittanut Yaakov, Béla Orbán

 

Kihlaus on mahdollista kumota ilman mitään seurausta, kuitenkin useimmissa tapauksissa se voi olla koeavioliiton tai seksuaalisen vapauden alku mikä on Jumalan silmissä aviorikos.

 

Juutalaisten keskuudessa kihlaus on peruuttamaton säädös koska sen päivämäärä osuu samaan avioliiton solmimispäivän kanssa. Kaksi ihmistä esittää toinen toisilleen omat velvollisuutensa jotka vahvistetaan oma-aloitteisesti suullisesti ja kirjallisesti avioliittosopimuksessa (hepr. ketuba) todistajien edessä. Tämän jälkeen he seisovat Jumalan edessä yhtenä yksikkönä hääkatoksen alla (hepr. huppa) mikä on merkki joka vahvistaa, että he ovat yhteen liitettyjä Jumalan lain mukaan ja Hän suojaa heitä heidän elämänsä aikana.

 

Juutalaiset näkevät tämän todella realistisesti. Kihlauksen jälkeen nuoret ihmiset haluavat toinen toistaan ja he sietävät kovia vaikeuksia odottamisen aikana. Tästä syystä heidän täytyy mennä naimisiin.

 

Valitettavasti kristinuskossa on se paha tapa ettei elämän todellisista ongelmista puhuta sillä nämä olisivat tärkeitä asioita jokapäiväisessä elämässä. Seksuaalisuus on yksi kaikkein kiistetyimmistä ongelmista niiden joukossa.

 

Syyt ovat monilukuiset. Katolisesta selibaatista johtuvat kärsimykset, kokemuksen puute, tekosiveästä asenteesta johtuva haitallinen vaikutus, ja voisimme kirjoittaa useita kirjoja tästä. Ei-uskovien keskuudessa voimme tuoda ilmi seksuaalisen kulttuurin vajeen. Tästä seuraa paljon tuskaa, huolta, nöyryytystä, pelkoa…

 

Ruvetaan puhumaan näistä asioista jotka ovat julkisuudessa avoimesti mutta joita pidetään syntinä Kristuksen ruumiissa.

 

Ja voimme puhua myös ruumiistamme sillä uskovan elämä ei ole askeettista elämää. Ruumiimme on Jumalan lahja, ja Hän haluaa meidän siunaavan sen – samoin kuin seksuaalisuutemme.

 

Luemme myös morsiamista Raamatussa. Kuten Kristuksen ruumis joka myös on morsian. Ihmisen antaessa elämänsä Hänelle, tämä morsiamen päätös on ikuinen ja peruuttamaton.

 

Israel on kuitenkin vaimo koska on jo tavannut Jumalan ja Sulhasen kanssa…

 

Tämä tosiseikka sisältää syvällisen ilmestyksen meille….

 

 

Kääntänyt englannista N.N.
 

Artikkeleitamme saa kopioida ja levittää, mutta tekstit on pidettävä kokonaisina eikä niihin saa tehdä muutoksia!
Copyright © 2005-2019 SHOFAR Yhteisö
http://kehilatshofar.com