.

Orbán Béla:

 

Shabbat Bo

Judecarea faraonului din noi

Înregistrare făcută la închinarea de sâmbătă a comunității ȘOFAR comunitate credinciosă lui Ieșua HaMașiah

2009.01.31.

 

Am aici în fața mea o pereche de pantofi. Dacă m-aș ocupa de interpretarea mistică a numerelor, atunci aș spune că de 3 ori 18, e de 3 ori viața, plus 3, care e deplinătate dumnezeiască și ....pantofiorii aceștia. În acești pantofi înainte cu 57 de ani am umblat eu. Și acuma sunt aici. Soția mea i-a primit ieri, de la mama mea, și e amuzant așa după atâția ani, și mai amuzant decât toate e că după atâția ani cineva îi va purta.Este continuare. Voia lui Dumnezeu are continuare. Și dacă Dumnezeu promite ceva, începe ceva atunci El este care se ocupă ca acel ceva să aibe continuare. După 57 de ani e adevărat Cuvântul pe care-l voi citi imediat din Exod capitolul 10: „1. Domnul a zis lui Moise: „Du-te la faraon, căci i-am împietrit inima lui şi a slujitorilor lui ca să fac semnele Mele în mijlocul lor2. şi ca să istoriseşti fiului tău şi fiului fiului tău cum M-am purtat cu egiptenii şi ce semne am făcut în mijlocul lor. Şi veţi cunoaşte că Eu sunt Domnul.”

Când vorbim despre ieșirea din Egipt, atunci putem vorbi despre drumul pe care îl parcurge un om al credinței în viața sa. Și atunci porunca este clară: dă mai departe copiilor tăi.Dumnezeu se îngrijește deja aici, pentru că atunci când îi spune lui Moise este ca o promisiune, că vei avea copii și nepoți cărora să le dai mai departe. La Dumnezeu este continuitate. Asta simbolizează și perechea de pantofiori minusculi, Dumnezeu nu a făcut atâtea minuni în viața ta, și nu de aceea ți-a făcut atâta bine și nici de aceea nu a fost exod în viața ta, pentru ca tu acuma să te plimbi alene, mântuit spre casă. Pantofii trebuiesc da-ți mai departe. Dă mai departe copiilor tăi fizici, spirituali și sufletești. Dă mai departe la aceia,care vin după tine și pe care nici nu-i vei cunoaște, evreimea trăiește în mod continuu acest adevăr al exodului, își amintește mereu. Despre ceea ce vorbim noi acuma este exodul din Egipt, minunea minunilor. Ieșirea din Egipt este finalizată de Pesach, și viața noastră veche tot de Pesach este încheiată. Atunci când îți predai viața este Pesach. Când în capul mesei este Ieshua HaMashiah. Toate lucrurile vorbesc despre acest fapt. Esența mesajului exodului este acesta. De aceea trebuie să dai mai departe copiilor tăi: și tu vei avea Pesachul tău, altfel vei rămâne în Egipt, și faraonul care este în tine va fi domnitor. Nu acela care este în afară, ci acela care este înlăuntru, acela pe care Adam și Eva prin căderea în păcat,datorită lor viața ta personală ajunge totdeauna în Egipt, și faraonul domnește în noi. De faraonul care este în noi trebuie să scăpăm, pentru ca cel din afară să nu poată să ne ajungă. Exodul poartă în sine toate simbolurile nașterii din nou, pentru că tu trebuie să scapi de sub domnia faraonului.

M-am gândit de ce a dat Dumnezeu tocmai aceste 10 plăgi, pedepse. De ce tocmai asta s-a întâmplat cu poporul ales? Are un mesaj uriaș pentru noi. Când citim că Dumnezeu a împietrit inima faraonului, atunci îi spune lui Moise încă din capitolul 4: am să împietresc inima faraonului. Și folosește cuvântul ’hazak’, care înseamnă,, tare,, cu alte cuvinte va arăta ce fel de duh locuiește în faraon. Și când citim rând pe rând istoria faraonului și exodul, și acolo putem citi despre cuvântul de împietrire, dar aici apare tăria aroganței, a împotrivirii omenești, că adică eu sunt eu. Când parcurgem toate pedepsele, observăm că Biblia vorbește despre două feluri de tărie, împietrire. Este vorba de acea împietrire care este manifestarea puterii, a lui Satan, hazak, și cealaltă e împietrirea omenească, când prin șirul pedepselor Dumnezeu îl lasă pe om să se confrunte că adică degeaba vrei tu să fii mare. Am să-ți arăt ție, ce om puternic ești. Am să-ți arăt împărăția ta, că adică cine ești tu. Și acestea ne conduc iarăși la tăria cuvântului hazak. Dumnezeu ne conduce și ne arată cine este faraonul tău. Acela, care te domină este nimeni altcineva decât Satan, domnul lumii acesteia. A 2-a mare putere din lume. Tăria omenească poată să mergă până acolo că în ultima clipă iese la suprafață cine este, dacă omul își dă seama că nu are putere atunci iese la iveală din el tăria lui Satan. Dumnezeu a împietrit inima lui faraon, în traducere a dezvăluit-o. A dezvăluit-o cu prima lovitură, când apa s-a transformat în sânge, ceea ce înseamnă că fluviul acela mare, Nilul, viața ta este de nebăut, este înpuțită și nu are viață în ea. Oare nu la fel face când începe și în viețile noastre Dumnezeu? Suferă, și experimentează cine ești tu de fapt. Astfel începe Dumnezeu să-l facă pe faraon să se confrunte cu el însuși. Uite aici este lumea asta modernă care curge și face valuri, asta e a ta. Poți să trăiești în ea? Este viață în ea? Sânge! Bea din Nil, din putoarea care este ea! Și acestă primă lovitură nu a fost de ajuns la prima fază de împietrire.

A 2.-a dezvăluire a lui Dumnezeu este când îi dă lui faraon, broaștele. Broaștele erau dumnezeul, simbolul înmulțirii. Să aduc exemple? Mulți bani! Mulți oameni în adunare! Mase de oameni, Alianțe! Mișcări! Nu observi că sunt broaște? Sar acolo, 10 mii într-o sală! Asta se numește înmulțire cu adevărat? Adunare mare, broaște multe, bani mulți! Dumnezeu îți va anula odată contul din bancă, și atunci vei observa că broaștele multe atâta că sar, și nu sunt adunare. Faraoane ești foarte tare! Prinde-ți broaștele! Dezvăluirea a 2-a a lui Dumnezeu este în așa fel, că iese din faraon aroganța, încăpățînarea, sunt mare, suntem mulți. Iar Dumnezeu spune: ți-s acolo broaștele. Știi tu ce înseamnă cu adevărat înmulțire? Știi cine dă Viața și înmulțirea? Ar fi bine dacă ai învăța din a 2-a plagă! Ar fi bine dacă creștinătatea de astăzi ar învăța că mulțimea broaștelor nu înseamnă înmulțire. Banii, succesul și alte promisiuni mari făcute în numele Bibliei sunt înmulțirea broaștelor. Când vei observa odată că Dumnezeu te încearcă, și aroganța ta se transformă în faraon?E și în tine acel gând, care a fost și în mine dacă am bani atunci eu sunt împărat.

Apoi urmează a 3.-a plagă. Dumnezeu dezvăluie din nou ce tare se ține faraonul din noi, sau ce tare se ține un faraon al vreunei adunări, pe care pot să-l numesc și pastor, atunci când vin viermii și păduchii. Un vânt din pustie îi aduce.Și intră micile neplăceri. Dacă ai o împărăție pe care nu de la Dumnezeu ai primit-o, atunci destul de repede vor apărea păduchii, viermii, care fac viața de adunare foarte neplăcută.

A 4.-a plagă vin insectele. Și Dumnezeu face de râs scarabeul, gândacul zeificat al egiptenilor. Dar eu vorbesc despre insectele de astăzi.Apar în adunări și îți sug sângele. Sunt foarte neplăcute. Cunosc din copilărie insectele astea. Ei faraoane, pune-le pe fugă dacă poți, că doar tu ești împărat! Păi nu vezi cât de mic ești? Dar eu sunt arogant, și nu vreau să se împlinească voia lui Dumnezeu, pentru că aici faraonul nu împotriva poporului Israel stă, ci împotriva voii lui Dumnezeu. Și dacă cineva stă împotriva voii lui Dumnezeu atunci trebuie să parcurgă toate aceste dezvăluiri. Prin aceste încercări îți dezvăluie și ție, cine ești tu faraoane. Ești acel hazak,spiritualitatea lui Satan. Și astăzi e nevoie să muriți și să vă nașteți din nou.

A 5.-a plagă boală mortală, molima vacilor. Egiptenii se închinau vacii ca unui zeu. Dumnezeu spune, bine, îți voi stârpi idolul, vaca ta. Tu ce idol ai în viața ta? Orice ar fi, Dumnezeu ia de la tine. Faraoane, ar fi timpul să ceri îndurare, ar fi timpul să accepți voia lui Dumnezeu, și să te închini Lui. Ce este dumnezeul tău? Cine este dumnezeul tău? Dacă va fi nevoie nici dolarul împreună cu forintul nu va mai valora nimic. Nu vezi nici acuma că te uitai mai mult la cursul valutar decât la Biblie!? Apoi urmează a 6.-a plagă. Bășici pe piele. Deja e neplăcut, îți arde și pielea. Unele traduceri scriu pojar negru. E o boală aproape fără leac. Faraoane ești bolnav, și poporul tău este bolnav. Știi să vindeci? Vor muri! Nu cumva să-ți imaginezi că ciuma de vite nu este în adunări! Nu cumva să crezi că nu sunt idoli înăuntru! Dumnezeu va dărâma idolii, de la păstori începând până la cei care idolatrizează darurile Duhului Sfânt, tot fără excepții. Și încă mai atenționează că acel faraon care ține în robie în adunare Trupul lui Cristos, pentru acel faraon vine judecata. Apoi urmează a 7.-a plagă, ghiață ca piatra. Fructele nu vor ajunge să se coacă. Ghiața a distrus semănăturile, mâncarea este tot mai puțină și trebuie să aștepți încă un an pentru ca să răsară din nou. Cuvântul Viu este tot mai puțin în adunări, pentru că ghiața a distrus-o. Și încă tot arogant ești creștine? Trăiesc pomii fructiferi semeț? A venit frigul, gheață cât un ou și a distrus roadele. Apoi vin lăcustele. Care mănâncă tot verdele care a mai rămas. E starea aceea când nu mai este Cuvânt Viu în adunări, pentru că l-a mâncat lăcusta. Drumul care duce până la a 8-a plagă ar trebui să-l vedem și în viețile personale. Ești flămând, și ar trebui să faci ceva. Vino-ți în minți și nu fii arogant! Acceptă și primește voia lui Dumnezeu! Nu mai fi nesupus! Dumnezeu dă judecățile Sale ca să ne conducă la har. Faraonul trebuie să moară. Dumnezeu dezvăluie aroganța omenească, tăria în care se încrede. Răbdarea lui Dumnezeu este înzecită. Cele 10 plăgi, deplinătate umană. Dar aici se oprește totul. Oare putem să ne oprim la careva dintre plăgi, care nu sunt pedepse, ci Dumnezeu dezvăluie doar faraonul din noi prin acestea.Dumnezeu dezvăluie aroganța că te-ai încrezut în tine, în pastor, în adunare. Și tot mai crezi că va fi trezire? Ai să vezi broaștele! Vor fi multe. Cel mult vor mânca din muște și vor fi mai puține care să piște! În cele 10 plăgi este descoperită toată dragostea lui Dumnezeu. Ar trebui să enumeri și în viața ta aceste 10 plăgi ca să vezi la care nivel sunt! Sau nu observi că nu este Cuvânt Viu ? Răbdarea lui Dumnezeu a ajuns la final, deși El e îndelung răbdător, plin de îndurare, dar nu la infinit. După lăcuste urmează întunericul. Mai vezi ceva? Deabia mai este lumină. Bucură-te că mai vezi! Întunericul este opusul luminii. Când lumina se vede pe noi, aceea este slava lui Dumnezeu. Am vorbit despre faptul că pe fața lui Moise era lumină. Și tot lumină a fost și pe munte când Ilie s-a întâlnit cu Moise și Ieshua. Dar când Satan urcă la putere, funcționează și acolo, doar că în sens opus, vin fețele întunecate spre tine. Nu numai că sunt orbi, dar până și privirea le este întunecată la marea majoritate a oamenilor.

Te mai încrezi încă în tine? Ar trebui să gândești în sfârșit că nu ești tu tare, ori dacă nu, Dumnezeu îți va arăta tăria ta, dar te va și smeri.Tocmai de aceea a fost judecata atunci până la moarte, dar pentru noi acuma înseamnă viață, pentru că este har, și nu trebuie să murim. Dar Dumnezeu îți va întări și inima ta ca să-ți arate cine ești.Când vine nenorocirea te vei uita la Nil, ca la viață, voi fi ca lumea, pe talazurile ei. Voi fi unul care crede în creștere, în marile treziri. Omule, faraonul din tine va fi judecat. Ar trebui să observi că sfârșitul acestor lucruri este moartea. Faraonul din tine trebuie să moară. Ultima plagă este moartea întâilor născuți, ceea ce înseamnă că nu va fi cine să umble în pantofiori.Dumnezeu a spus că lucrarea lui Satan nu va avea continuare. Faraonul nu va avea urmași. După întuneric urmează încheierea, totuși mai este speranță, să accepți voia lui Dumnezeu.Oprește-te, altfel vei avea același sfârșit ca faraonul. Dacă îți predai viața, și umbli ascultător în voia lui Dumnezeu, atunci vor fi pantofiori, și vor fi urmași, pentru că Moise a avut în continuare promisiuni, care funcționează și astăzi să dai mai departe copiilor tăi. Dacă tu vrei să rezolvi întrebări, atunci vei găsi răspunsuri în toate cele zece plăgi pentru viața ta. Nu este Nil, pentru că Nilul este sânge. Nu este înmulțire, sunt broaște. Dumnezeu ne judecă în dragostea Lui pentru ca să nu trebuiască să murim. Unde ești? La care dintre stații? Îți pui speranța în lumea aceasta, în Nil? În înmulțire, și în marile treziri? Toate broaștele au murit, deabia mai sunt în viață câteva. Atâtea treziri am văzut deja…Chiar ieri am vorbit despre un fotbalist al anilor 1935 care a trăit în Ungaria și se numea Stuart Iacov, supranumit Mijlocașul lui Dumnezeu. Acest om a tras un autogol dramatic. I-a murit continuarea. Și a distrus mulțimea galeriei. În trezire crezi, sau în Cristos? În ce crezi? Dumnezeu să-ți dea o boală pe care nu poți să o vindeci? El are metode foarte personalizate. Nu te judecă, ci dezvăluie cine ești.

De aceea ar trebui să înțelegem mesajul dublu al împietririi. Cuvântul ’keved’ provine din ’kavod’care înseamnă un alt fel de tărie. Hazak, Dumnezeu tare, îl împietrește pe Satan și se ciocnește cu el, celălalt e când eu sun tăricelul și traversez toate cele 10 plăgi. Dumnezeu îmi arată că acuma tu ești tare, dar mi se va dezvălui și pe Sine. De aceea acționează cele 10 plăgi pentru ca să se confrunte cu puterea aceea care este reală și pentru ca s-o omoare. Și odată vom ajunge acolo nu mai este continuare, a murit copilul. Renunți, te predai sau mori? O sfârșești ca și faraonul sau vei avea o viață nouă și va fi continuare?

Însă Satan nu rezolvă așa de simplu această întrebare, exodul. Când citim aici tactica eliberării, vedem că Satan a avut 3 șmecherii. La a 8-a plagă citim: „10. Faraon le-a zis: „Aşa să fie Domnul cu voi, cum vă voi lăsa eu să plecaţi, pe voi şi pe copiii voştri! Luaţi seama, căci este rău ce aveţi de gând să faceţi!
11. Nu, nu; ci duceţi-vă voi, bărbaţii, şi slujiţi Domnului, căci aşa aţi cerut.” Şi i-au izgonit dinaintea lui faraon.” Vine prima capcană. Poporul are promisiune în întregime. Dar faraonul vrea să înșele. Mergeți doar voi bărbații, și să meargă și fii voștri. Au auzit porunca lui Satan, al faraonului. Și bineînțeles funcționează. Ce vrea faraonul? Să nu aibe femeia acoperire, să nu fie cine să ducă Cuvântul lui Dumnezeu, să nu fie la cine să dea mai departe Legea lui Dumnezeu. Femeile, copii pot să rămână, pentru că fără acoperire se asimilează în poporul lui faraon.

La a 9.-a plagă citesc cealaltă șmecherie: „ 24. Faraon a chemat pe Moise şi a zis: „Duceţi-vă şi slujiţi Domnului! Să nu rămână în ţară decât oile şi boii voştri; copiii voştri vor putea merge şi ei împreună cu voi.” Fă orice vei voi, fii un credincios bun, un creștin foarte bun, numai să nu te rogi, numai să nu citești Biblia, să nu-L lauzi pe Domnul. Să nu aduci jertfe sub nici un chip, nici din inimă, și în nici un fel. Al meu este banul tău și toată slujirea ta. Vitele rămân. Nu-ți trebuie ție o viață care-L binecuvântează pe Dumnezeu și aduce jertfe pe altar. Lasă totul aici! Poți să pleci! Du-te! Du-te și misionează, tot ce vrei! Dar nu cumva să rămâi în apropierea altarului, iar dacă te duci la altar să nu ai ce să aduci ca jertfă. Poți face orice, dar despre Cristos să nu vorbești. Cum funcționează asta? Binecuvântează-ți pastorul, fă ceva adunare mică de rugăciune. Binecuvântează adunarea, roagă-te pentru trezire, dar nu cumva să vorbești despre Cristos. Nu cumva să fii în apropierea altarului. Să nu vorbești despre Lege, Har și despre viața veșnică. Poți să povestești toate prelegerile universitare, că ce a fost pe munți, ce a fost în Israel, ce șireturi a purtat mielul. Poți să vorbești despre teologie, dogmatică, știință, dar vitele sunt ale mele, slava este a mea, jertfa este a mea, zeciuiala este a mea, toate sunt ale mele. Dragă frate/ soră înalță-ți pastorul! Iar tu poți face ce vrei, ai murit și ți-ai pierdut chemarea. Bate-ți din palme adunării, numai nu lui Cristos. Tu nu vezi că faraonul până și în întuneric îți spune a mea este slava? Lasă-ți rugăciunea, laudele aici, iar tu fii un creștin în plină trezire! De multe ori din tine vine dorința: astăzi înainte de masă am fost la laudă și închinare, și așa mare laudă am cântat de numa…. A, că despre Cuvânt nimic…asta nu se mai spune..

Apoi după a 10.-a plagă poți să pleci cu toate. Dar și aici este o capcană. Când te vei liniști, vin după tine cu oștile mele, pentru că iese la iveală cine sunt eu. Pentru că Satan niciodată nu poate să demisioneze, să-și recunoască înfrângerea. Nici măcar în propria-i judecată nu poate să renunțe, știe că nu va fi continuare, pentru că i-a murit primul născut, nu mai este prinț după el,și nici atunci nu se liniștește. Nici astăzi nu a demisionat, deși știe că este sub judecată. Și faraonul din tine la fel, până nu moare definitiv, și în locul lui nu se instaurează domnia lui Cristos în toate aspectele reale ale vieții, nu se va liniști, dacă nu poate face altceva te omoară. Te urmărește. Trebuie să ne despartă pe noi odată de toți faraonii. Apa exodului. Toate talazurile trebuie să se închidă deasupra noastră. Până când nu faci asta, pe tine te judecă mai întâi Dumnezeu, și te confruntă cu puterea ,,kevedul,, tău. Iar atunci când tu nu poți merge acolo înaintea lui Dumnezeu, că nu am nici o putere, mă predau ție, atunci se dezvăluie că hazak a fost cel care a domnit în tine. Sau Dumnezeu, sau Satan. Pentru viețile noastre se dă o astfel de luptă crâncenă, Dumnezeu nu ne conduce prin violență, judecată, pedeapsă, și constrângere prin marea de papură. El judecă lumea, apoi muștele, broaștele, și toate celelalte, și putem citi judecarea noastră prin istoria exodului, până când Împăratul se confruntă direct cu cealaltă putere mare. Iar dacă ne ridicăm după oricare dintre plăgi, după oricare confruntare atunci încă tot faraon este în viețile noastre. Promisiunea, în schimb, atunci când Moise merge în numele poporuui ales și amenință cu a 10-a plagă, la capitolul 11 este: „7. Dar dintre toţi copiii lui Israel, de la oameni până la dobitoace, nici măcar un câine nu va chelălăi cu limba lui, ca să ştiţi ce deosebire face Domnul între egipteni şi Israel.” Nici un câine. Noi trebuie să mergem, noi Trupul lui Cristos astfel trebuie să meargă printre judecățile lui Dumnezeu. Dumnezeu judecă în adunări, în timp ce Trupul lui Cristos iese din adunări. Tu vei fi cel care vei vedea viața pastorului, sau al unui vecin, sau al oricărui om care este sub dominația faraonului egiptean. Dar promisiunea este că nici măcar un singur câine nu-și va întinde limba spre tine. M-am gândit ce înseamnă să-și întindă limba? Cîinele dacă vrea ceva mușcă, sau își arată colții. Ce fel de câine e ăla care își întinde limba, eu nu am mai văzut câine batjocoritor. Asta înseamnă că sângele tău nu va fi pe piatră. Nu vei fi ca Iezabela a cărei sînge l-au lins câinii. În Biblie câinele înseamnă curvar, homosexual, bărbați sau femei care se vând. Nu va vedea. Dacă tu mergi pe drumul lui Dumnezeu spre Canaan, spre împărăția cerului, nimeni nu va vedea că viața ta, sângele tău se risipește pe piatră inutil. Viața ta este în siguranță, sângele tău care este purtătorul vieții tale. Cine este curvar, nu-și va întinde limba, nici cel sufletesc, nici cel trupesc și nici cel spiritual. Supunerea noastră față de Dumnezeu înseamnă judecarea curviei. Te duci pe drum și curvarii în duh, cari se unesc cu toată lumea, nu vor vedea că slujirea ta, chemarea ta va pierde nici o picătură de sânge, sau că viața ta va pierde oricât de puțin. Astfel de promisiuni au cei care aparțin Poporului Ales, cei care fac parte din Trupul lui Cristos, duhul curvar al lumii nu se va bucura de exodul nostru. Deși încearcă să-ți acapareze viața. Când slujirea noastră merge înainte, abia așteaptă să primim o rană ca să poată să ne lingă sângele. Dar promisiunea lui Dumnezeu stă ferm: nu-și va întinde limba. Cine merge până la capăt pe acest drum vede realitatea celor 10 plăgi pe alții, vede cum anume dezvăluie Dumnezeu puterea aceea mare care este într-un om, cum zdrobește pe cei aroganți, pe cei mândri și duhul faraonic, și toate acestea le face pentru ca să arate și să fie vizibil că marele domn, faraonul contemporan acestei lumi este judecat. Mai întâi vrea să înceapă în noi. Să vedem dacă poți să faci ceva omule! Fii tare! Tu ești kevedul, puterea! Dar Adon ha Kavod, așa cum cântăm El este adevărata putere! Și de aceea arată El puterea ta, pentru ca puterea Lui să devină realitate. Trebuie să învățăm că dacă tu ești tare, atunci Domnul este și mai tare. Și mai ne arată că acea putere mare, hazak, puterea împietririi, de unde provine de fapt, de la acel răzvrătit pe care Dumnezeu îl judecă definitiv.

Cred că exodul nostru totuși este pozitiv, pentru că altfel nu am avea Pesach, nu am avea seară Seder. Nu am avea la ce să ne amintim, dacă nu am fi văzut pe tipul acela vechi de egiptean, că da eu am fost acela Dumnezeul meu, care am iubit Nilul foarte tare, în schimb Tu ai fost Cel care mi-ai arătat ce-i aia. Putem să-i mulțumim lui Dumnezeu că, da Domnul meu eu am mânat oastea broaștelor. Niciodată nu a fost înmulțire, creștere. În adunarea mare te poți simți bine pentru că sunt mai puțini țânțari, dar armata broaștelor nu face nimic nici astăzi decât să sară. Dumnezeu face toate astea pentru ca să-ți dai seama că El vrea să-l omoare pe faraonul din tine, pentru că acest faraon, adică Satan, acționează împotriva planului lui Dumnezeu. Dumnezeu ne duce în mod continuu înainte, dar dacă tu mori, este voința ta liberă care decide. Dumnezeu spune: privește în oglindă, alungă muștele, nu vezi că ești plin de vărsat negru, și tot mai ești tare? Tot acolo suntem că ne dăm slava unii altora și spunem vai ce trezire mare e? Și aducem cu duiumul prorociile false, în loc să ne confruntăm să vedem ce este Cuvântul Viu al Lui. Profețesc din fântână, că cineva va cădea în fântână. Nu este normal. Cine este în fântână să nu vorbească despre pericol, numai acela poate să avertizeze care este afară. Să strige după ajutor, și Dumnezeu îl va scoate. Înțelegeți împietrirea este de la El, pentru ca să ne zdrobească un pic obrazul mare. În foarte scurt timp va fi întuneric, și mulți vor striga că nu au ce mânca. Deși mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, mai este ce mânca. Tot mai mulți spun, nu vedem, e întuneric. Iar cei care văd că se înserează, pot să se oprească și să spună Domnul universului întreg, Domnul meu am nevoie de puterea Ta, îmi ajunge din puterea mea. Mi-a ajuns din frenezia carismatică, mi-a ajuns din făcăturile fariseice că las că fac eu, îmi ajunge din ochii închiși, și din ochii acoperiți. Dumnezeu ne dă judecățile Lui pentru ca să privim în oglindă, de aceea ne împietrește inima. De aceea arată El în viața oricărui om născut din nou, cine ești tu faraoane! Pentru că, cine nu merge pe drumul Poporului Ales, nu înaintează împreună cu Trupul lui Cristos, cine nu traversează marea de trestie, acela este faraon. Pentru că faraon și poporul său sunt identici,pentru că cine e una cu el devine el. Dacă în tine este răzvrătire, aroganță, împotrivire, neascultare să nu areți cu degetul pe altul! Dumnezeu vrea să facă dureroase aceste puteri omenești ale noastre, și de aceea ne dă să vedem apa Nilului roșie, de aceea ne pișcă muștele. De aceea ai bășici pe piele. Și de aceea e că în ultimul punct, Dumnezeu spune: nu este mai departe, e ultima clipă a îndurării. Întrebarea e: ai ajuns acolo? Ai ajuns la punctul la care să spui: Dumnzeul meu din 10 plăgi am suportat 9, dar aș vrea să merg mai departe să trăiesc, aș vrea să nu mai fiu eu faraon peste propria-mi viață,și nici peste a altora. Îți mulțumesc pentru judecățile tale, că mi-ai arătat, cine sunt, pentru că numai așa pot să trec prin marea de trestii. Cât mai repede își dă seama omul de starea lui, cu atât va suferi mai puțin. De ce trebuie să mergi prin toate, de ce trebuie să te întâlnească Dumnezeu de atâtea ori, ca să-ți spună până aici, mai departe nu este! De ce nu spui tu, eu nu mai vreau să continui? Ăsta ar fi decizia cu adevărat frumoasă, și faraonul lichidat cât mai repede.Și poți să mergi mai departe în linie dreaptă, în așa fel încât nici câinii ... cu aur și argint, pentru că lumea îți va da și slava lui Dumnezeu, cu aur și argint, argintul răscumpărării să-l duci mai departe și la alții. Iar acest lucru se referă și profetic la evreime.Du-te, vei primi înapoi slava lui Dumnezeu, ca s-o porți, argintul ca să duci răscumpărarea, care s-a materializat atunci când poporul evreu a primit argintul, pe Cristos Însuși, și Golgota a stat acolo în locul acela odinioară.

Unde suntem? Calea nu este ușoară. Nici viața de credincios nu este ușoară, dar trebuie să învățăm, că atunci când simțim una dintre cele 10 plăgi, să-L slăvim pe Dumnezeu pentru că El nu vrea ca tu să mori. Numai după acestea va începe exodul, după cele 10 plăgi. Nașterea ta din nou este moartea lui faraon. Dacă tu te-ai născut din nou, atunci faraonul este judecat. În felul acesta poate să fie Trupul lui Cristos judecată pentru ceilalți. La fel așa și Israel. Poate să fie în fiecare zi sărbătoarea Azimelor, seara de Seder. Iar dacă tu trăiești ca membru al Trupului lui Cristos și mergi pe această cale, să nu te miri că faraonul nu mai poate să te atingă. Are ceva putere pe acest pământ, tu poți să te duci, dar femeile, copii nu. Dacă ești tare, și dacă ești tare și spui nu, atunci va încerca cealaltă șmecherie, mergeți. Dar tot ce trebuie pe altar, este al meu. Și dacă te-ai uita mai bine ai vedea că astăzi altarele sunt spurcate. Chiar și în adunări de-abia mai găsești ceva bun de jertfă. În viața ta este așa de puțină ofranda pentru altar. Ți-ai dat banii lui faraon, și mulțumirile lumii. Nu vei intra în Canaan. Nu poți împlini voia rânduită a lui Dumnezeu în viața ta, sau în viața unei adunări. Se mai pot schimba lucrurile: eu nu aparțin de faraon. Și nici de faraonul adunării, și nici a lumii. Tot ce am este al Împăratului meu Ieșua HaMashiah. Tot, eu, soția mea, copiii mei, vitele mele, banii mei, mașina mea, și tot ce am. Moise i-a spus lui faraon că nici un os nu va rămânea aici. Ceea ce a fost pe masa de pesach, nimic nu a rămas acolo. Ai lăsat ceva în Egipt pentru care ai vrea să te întorci? Dacă da, atunci faraonul te-a înșelat. Ai ieșit, dar ceea ce îți trebuie ca să-ți împlinești chemarea a rămas acolo. Dacă te duci înapoi, te duci în lume. Așa ai ieșit că ai adus totul cu tine? Ai ieșit dintr-o adunare în așa fel că ți-ai scos totul? Sunt aici, și aparțin de… La Dumnezeu nu este faraon, care domnește, El și numai El. Ai ieșit cu tot ce îți aparține, pentru că dacă nu, atunci ești ca adunătura care s-a aciuat de Israel, și mergea împreună cu el. Sunt și aici, sunt și acolo, din adunare la grup de rugăciune, fac pe carismaticul, mă rog, stau în cap. Iau de peste tot ce este gratis și mi-e de folos, apoi ei numai să se ducă, iar eu îmi văd doar interesul. Pericolul următor pentru Trupul lui Cristos este adunătura care s-a alipit de ea, adunătură cu care trebuie să meargă împreună, și care fac întotdeauna problemele. Ei sunt cei care mai târziu vor face calea lui Israel grea. Calea credinței este grea, pentru că poporul ales va fi format din cei care au ieșit din Egipt. Trupul lui Cristos este în întregime din egipteni. Și din egiptenii de odinioară vrea să facă Dumnezeu o oștire care iese, adică Trupul lui Cristos. Să povestești la toată lumea: ce-i aia Egipt, ce înseamnă eliberare, pentru că tu nu mai ești egiptean, dar îl cunoști foarte bine pe faraon. Eu mulțumesc că pe faraonul din mine la pedepsit bine și l-a eradicat. Îi mulțumesc că m-a smerit. Îi mulțumesc că am putut cunoaște toate cele 10 plăgi, dar îi mulțumesc că am și murit, ca și faraonul, pentru ca să pot spune că mă duc împreună cu un popor, care din nou iese din Egipt, cu Trupul lui Cristos cu care mergem acasă. Și când iau pantofiorii, îți doresc ca ceea ce ai primit și tu înainte cu 50, de ani, sau poate cu 5 săptămâni înainte, atunci când te-ai născut, și ai primit un plan pentru drumul tău, de la Dumnezeu, ei bine să te încalți cu acesta și să dai mai departe și altora, și copilului tău.

Porțiunea aceasta săptămânală începe cu ’bo’, acesta este și numele, adică: du-te. Am fost un pic în dificultate pentru că bo nu înseamnă du-te, ci spune : vino. Este o greașală în traducere: „1. Domnul a zis lui Moise: „Du-te la faraon, căci i-am împietrit inima lui şi a slujitorilor lui ca să fac semnele Mele în mijlocul.” Bo înseamnă vino, la faraon. Dumnnezeu nu spune ca un pastor că pornește, primești ungere, și autoritate, și o etichetă, sau mai știu eu ce. Dumnezeu spune vino la faraon, vino la acea slujire la care te trimit Eu, pentru că Eu sunt deja acolo. Dacă tu trebuie să slujești, nu îți spune pornește odată. Îți spune vino, bo, sunt acolo. Îți ia frica din tine. Dacă mă duc să slujesc undeva nu spun Dumnezeu m-a trimis undeva, nu ci El mă așteaptă acolo, bo. Ai auzit tu astăzi asta? Nu ți-a spus du-te la închinarea aceea, ci spune vino. Așa este cuvântul de chemare al lui Dumnezeu. Vino la faraon, și aici avem o promisiune minunată, eu l-am învins deja pe faraon. La Dumnezeu nu este prezent, trecut sau viitor. Dacă El spune vino, atunci nu marș, afară de aici, ci bo, pentru că Eu sunt deja acolo. E foarte frumos să trăiești așa, să auzi în fiecare zi drumul tău, pe care trebuie să-l faci, lucrul pe care trebuie să-l termini, pentru că auzi bo. Și ca Moise știi că El este deja acolo, pentru că Păstorul merge înaintea mea, și nu în urma mea ca un porcar. Auzi tu această voce? Vino! Sau cineva te-a trimis afară să slujești?

Bo! Când? Astăzi! Acuma! Cuvântul ’dar’ să-l uiți, pentru că nu cunosc acel cuvânt. De ce? Pentru că cunosc ce înseamnă bo. Pentru că nu eu vreau să mă duc să slujesc, pentru că nu un om m-a trimis pe mine să slujesc, și nici nevastă-mea nu mă impinge de la spate, că ar trebui să facem ceva slavă…ci pur și simplu aud, bo. Și atunci nu este înfrângere, efort.Faraonul a murit deja, eu nu fac nimic. Nu eu trebuie să fiu tare. Un singur lucru ar trebui să auzim, bo, vino. Sunt acolo de foarte mult timp, am pregătit totul. Sau faraonul din tine face iarăși gimnastică? Nu te uita la broaște, la Nil, la lume, la boală, Eu sunt deja acolo, pe Satan l-am judecat. Nu m-a trimis Dumnezeu, m-a chemat. Trimiterea ta este chemare, nu în vid, ci la El, cu El, și El pune în mâinile tale arma Lui, Cuvântul lui ca să-l judeci pe Satan. Nu metode, nu mustrăm pe Satan! Dumnezeu să ne ferească de așa o prostie! Nu mergem cu sabia de lemn să atacăm tancuri blindate. Dacă Dumnezeu te trimite pe tine atunci El este acolo deja.Ieshua HaMashiah Biruitorul este acolo. El spune, bo, numai de ai auzi. Restul este treaba ta, pentru că libertatea și în acest sens este valabilă. La absolut toți ne spune personal, vino, bo. Iar dacă auzim mai mulți deodată, la același loc, și la aceași misiune este o binecuvântare deosebită,pentru că în Trupul lui Cristos suntem mai mulți acolo unde este El. Nu unde ne-au trimis oamenii, și unde cu prețul sudorii noastre întărim împietrirea faraonului nostru mare. Nu trebuie să ne precipităm că avem autoritate spirituală mare. Tu nu ai nimic. Un singur lucru poți să ai: cuvântul da, pentru că Tu ești acolo, dar atunci faraonul este terminat. Este învins, dar nu tu l-ai învins! Pe tine Dumnezeu vrea să te folosească doar ca pe o unealtă. Și are un cuvânt foarte blând: bo. Vino! Întrebarea care se pune depinde de ascultarea ta, da, acum.

 

Traducere Bezi Gyöngyi

 


 

TOATE ARTICOLELE SCRISE DE PE PAGINILE NOASTRE WEB SE POT ABSOLUT GRATUIT DESCĂRCA, DUPĂ CARE SE POT TIPĂRI ȘI DISTRIBUI CU CONDIȚIA PĂSTRĂRII ÎNTEGRITĂȚII INFORMAȚIILOR

CONDIȚIILE DISTRIBUIRII SCRIERILOR SUB ORICE FORMĂ ESTE SĂ SE PĂSTREZE ÎN TOTALITATE NEALTERATE, NEMODIFICATE ȘI NETRUNCHIATE INFORMAȚIILE, CU MENȚIONAREA SURSEI ȘI ÎN EXCLUSIVITATE GRATUIT.


Copyright © 2005-2019 Comunitatea SHOFAR, comunitate evreiască mesianică a lui Jesua HaMassiah Serviciul JHVH NISSZI
http://kehilatshofar.com