Презентација

 

 

ШОФАР

Верска заједница Јевреја у Јешуи ХаМашијаху

 

ПРЕДСТАВИМО СЕ 

Поштовани  посетиоци

У следећем волели би да се представимо и да вас извештавамо о нашем одазвању.          

У Мађарској,у центру европе и у главном граду,у Будимпешти  функционише у регији као једина верска заједница која верује у  Јешуу ХаМашијаха  која се зове и задатак јој је-ШОФАР.

Наша заједницаима одазвање у два правца- као први задатак нам је да међу браћама Јевреја врши пасивни јеванђељизацијски посао у циљу да би јеврејство упознало и прихватило свој идентитет и уз наше сведочанство препозна ту неопходност да и њихова Месија кога чекамо да се врати Јешуа ХаМашијах.

У нашим учењима ограђујемо се од оних струјакоји понижавају идентитет јевреја,такође и од оних који нуде јеврејску традицију,културу као  методе за друге нације.Верујемо,да изабрани народ који прихвата Вечног у датом времену мора да препознаи прихвати Јешу-у као Спаситеља ,ХаМашијаха као будућег Краља.

Припаднике других нацијаучимо на неопходност да буду калемљени у базу маслиновог дрвета.

 

У Мађарској живи близу 200,000 јевреја,према коме је Господ отворио сва врата и они познавајући нашу веру,ипак су љубазни према нама.Наша служба добила је за задатак,да подигне Заставу(Нисси-Ех 17:15)и да се бори против вавилонског,едомског,амаличких  духовности,па овако и против идола,хуманизма,New Age,против људских жеља.

 

Верујемо и сматрамо да свака служба,тако је и наша на три фронта уједињена,тј. духовне,душевне и физичке потребе треба да испунимо и тако животу наше заједнице припада и  једна добротворна фондација,која жели да помогне сиромаштву,првенствено међу јеврејством.Бог нам отворио нова врата,на овом пољу стигли смо до јеврејства у Трансилванији(Румунија-Erdély),у Украјини,Србији и у Хрватској.Уз помоћ овог добротворног рада појединачновраћамо јевреје у свој идентитет и до Бога.Верујемода у одређеном времену и до нашем Господу до Јешуе ХаМашијаха.Изнад овога циљ нам је да упознају Божији план и Његову вољу,значи повратак кући.Задатак нам је на три фронтаувећава се,осећамо Сотониног све јачег отпора чиме Божијег плана жели да спречи, и зато нашој заједници,служби потребно је све више и више браћа,молитвених руку,душевне,духовне,физичкепомоћи.Све ово и зато тражимо,јер у име јеврејства  постоји све више и више погрешних учења,такође  и уз хришћанских,месијанистичких наслова,имена  постоје све више и више таквих групација у Средњој,Источној Европи који би уништавали Божијег плана.

 

Ако је на вашем срцу и Свети Дух вас покрене,прихватићемо вашу братску љубав,физичку а понајвише молитвену помоћ очекујемо.

 

Верска Заједница Јевреја у Јешуи ХаМашијаху Шофар

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Место наших прилика:  
Budapest, VI.Округ., Vörösmarty u. 51., Зграда-Skót Misszió      

  

CHAIM-Башта Живота Добротворна Фондација

Банковни Рачун:


HUF / Orbán Eszter / IBAN: HU20101008401793670001000002 BIC: BUDAHUHB
Budapest Bank, Budapest

EUR / Orbán Eszter / IBAN: HU20101008401793670001006307 BIC: BUDAHUHB
Budapest Bank, BudapestО доспећим донацијама дајемо потврду,наша Фондација

 

 

 

 

 

 

 


 

 
 

 

Copyright © 2005-2022 SHOFAR, Заједница верника Јевреја у Јешуи ХаМашијаху

JHVH NISSZI


Copyright © 2005-2022 Comunitá SHOFAR
http://kehilatshofar.com