Prezentare- cine suntem ?

 

 

Obiective de bază ale Fundației

Scopul concret al Fundației este acordarea de ajutor evreilor care sunt în nevoi, în primul rând  cetățenilor maghiari, dar și  cetățenilor altor țări, persoane  care se găsesc pe teritoriul Ungariei în regim de permanență, sau în trecere. Îmbunătățirea condițiilor de viață, căutarea celor care au nevoie de aceasta, în speță sprijinirea evreimii sub toate aspectele.   

Totodată printre obiectivele noastre mai figurează și sprijinirea supraviețuitorilor Holocaustului, atât din punct de vedere al nevoilor acestor oameni, cât și ajutor pentru obținerea ajutoarelor de compensatie care li se cuvin.

De asemenea considerăm că și ajutorarea persoanelor de alte nationalități,care se află pe aceste teritorii este parte a datoriei noastre, mai ales acele persoane care au ajuns în situații de dificultate independent de voința lor, nefiind vinovați.  Între aceștia au prioritate vârstnicii și copiii.


Aspecte ale activității  Fundației pe teritoriul Ungariei și peste hotare

La începuturile activității Fundației am avut posibilitatea să distribuim donațiile prin intermediul Spitalelor de caritate, cluburilor de pensionari,și a caselor de bătrâni. Cu timpul, am rămas fideli scopurilor propuse, și în locul instituțiilor am început să distribuim persoanelor și indivizilor direct, fără a mai trece prin filierele instituționalizate.   

În afara granițelor Ungariei, am ajutat în primul rând evreimea cu limbă maternă maghiară,în măsura posibilităților noastre, pe cei din Transilvania, Serbia și Ucraina.  În ultimii ani activitatea noastră s-a restrâns la aceste teritorii, în anul 2004 doar în România am trimis 5 camioane mari cu donații, astfel că am putut ajuta mai multe comunități ale orașelor transilvănene, iar acestea au împlinit porunca Torei conform căreia ele trebuie să contribuie la bunăstarea orașelor în care sunt, și au distribuit la diverse spitale ajutoare materiale semnificative. În afara ajutorării comunităților religioase evreiești, am distribuit donații orfelinatelor, caselor de bătrâni, și   comunităților de țigani români și maghiari din împrejurul orașului Oradea, comunități care trăiesc într-o mare sărăcie.

Pe teritoriul României dispunem de spații de depozitare gratuite și de un grup de voluntari care ne sprijină în distribuirea donațiilor.
Spațiul pe care îl avem în Serbia nu am putut să-l dotăm din pricina faptului că ne lipsește o fundație care să primească aceste donații și de asemenea un mijloc de transport, de la depozitul nostru din mediul rural la ei; în Ucraina depozitul pe care îl avem este tot timpul pregătit să primească donațiile.

Majoritatea donațiilor sosesc din Germania, și sunt compuse din materiale sanitare, de reabilitare și de ingrijire a locuințelor. În afară de acestea din: cantități mari de haine, lenjerii, jucării și echipament de uz casnic.

Planuri de viitor

  • Crearea de noi locuri de muncă în Ucraina

  • Deschiderea unui cămin de bătrâni în Budapesta dotat cu lucrători sociali proprii, calificați, și îngrijitori pentru bătrâni 

  • Deschiderea unei case de bătrâni în regim de pensiune

  • Sprijinirea tinerilor care provin din medii sociale dezavantajate. Pentru pregătirea, calificarea lor putem asigura locuri disponibile în Törökszentmiklós  și  Dorog
     

  • Obiectivul nostru este să creăm o activitate, o intreprindere care dincolo de asigurarea existenței noastre, să acorde ajutor și suport  obiectivelor caritative ale fundației. De aceea așteptăm pe toți aceia care în Israel și Ungaria ar putea oferi locuri de muncă și ar putea sprijini activitatea celor care fiind pe teritoriile de activitate ale fundației, respectiv România, Serbia și Ucraina, doresc să dezvolte la rândul lor activități care să creeze noi locuri de muncă.     

  • Pentru activitatea din Budapesta,avem nevoie de un depozit pentru că în ultima vreme ni s-au oferit donații din partea persoanelor fizice, dar din lipsă de spațiu suntem în imposibilitatea  recepționării dar și distribuirii   acestor obiecte.


În ciuda tuturor greutăților întâmpinate încheiem această prezentare totuși cu bucurie și cu binecuvântări la adresa Lui, pentru toate cele  făcute,deoarece  fără El nu am fi putut realiza niciodată nimic. Roadele activității noastre le putem gusta deja de aici de pe pământ, atunci când suntem așteptați, îmbrățișați, primind dragostea celor care sunt cu adevărat foarte săraci: bătrânii, orfanii și cei neajutorați. Nu facem nimic altceva decât ”doar” să împlinim cuvintele Torei, ale Legii.


La fel vă dorim și vouă tuturor, aceeași bucurie pe care o avem în inimile noastre ca răsplată și pace


ȘALOM!


Orbán Béla
președinteCHAIM –Fundația caritativă Pentru Viață


Fülöpszállás, str. Petőfi S. nr.33., 6085
Mobil:
00-36/30-318-00-32
E-mail: shalom.budapest@yahoo.com
Web:
http://chaim.uw.hu

Contul bancar:


HUF / Orbán Béla / IBAN: HU21 1177 3061 0025 6311 0000 0000 / SWIFT(BIC): OTPVHUHB
OTP Bank, Budapest

EUR / Orbán Béla / IBAN: HU48 1177 5056 4196 3887 0000 0000 / SWIFT(BIC): OTPVHUHB
OTP Bank, Budapest

CAD / Orbán Béla / IBAN: HU37 1177 5056 4196 3038 0000 0000 / SWIFT(BIC): OTPVHUHB
OTP Bank, Budapest

Pentru orice donații înregistrate  putem emite documente justificative,Fundația noastră are caracter non-profit.. 

 
 
 

Copyright Š 2005-2021 Comunitatea SHOFAR
http://kehilatshofar.com